Home/Društvene igre/World bank društvena igra

World bank društvena igra

950 RSD

Minimalni iznos za poručivanje je 1500 din.Pored ovog proizvoda treba poručiti još koji u minimalnoj vrednosti porudžbine od 1500 din.Sve porudžbine čija je ukupna vrednost manja od tog iznosa biće stornirane(ne obraćuju se i ne šalju)

  • Igra skoro pa ista kao monopol po nekoliko puta nizoj ceni od monopola.
  • Svako ko kupi ovu igru neće se pokajati.
  • Za 2-6 igrača
  • Igra ima uputstvo za igru na Srpskom jeziku.
  • Igra vrlo slična monopolu.
  • Cilj igre je ne bankrotirati, pretposlednji igrač bankrotira, onaj ko ostane je pobednik.
Šifra proizvoda: 190906 Kategorija: Oznake: ,

Opis

Jedna od najlepših društvenih igara u svetu i kod nas koja zaokuplja pažnju mladih i starih. Prošetajte ulicama najvećih svetskih gradova.

Pravila igre
Maksimalan broj igrača u igri je 6. Bankar može biti jedan od igrača ili posebno lice. Na početku igre se na označenim mestima na tabli stave kartice šanse i iznenađenja, naličjem prema tabli. Svaki igrač izabere svoju figuru i od banke uzme početni kapital. Igru započinje igrač koji, bacajući dve kocke, dobije najveći zbir. Prvi igrač se pomera za onoliko polja koliko je poena dobio i izvršava obaveze vezane za polje, a zatim predaje kockice igraču levo od sebe. Ako igrač prilikom bacanja kockica dobije dva ista broja, pomera svoju figuricu za dobije broj poena, a zatim baca još jednom. Ukoliko igrač tri puta uzastopno dobije dvostruke brojeve, za kaznu ide u zatvor. Svaki put kada igrač pređe preko polja „Start“, banka mu isplaćuje 20.000.

Zaustavljanje na slobodnoj imovini
Kada se igrač nađe na slobodnoj imovini, on može da je kupi ili ustupi banci koja će je prodati igraču koji ponudi najbolju cenu. Vlasnik dobija ugovor o kupljenoj imovini i stavlja ga ispred sebe tako da obojena strana bude vidljiva.

Zaustavljanje na tuđoj imovini
Kada se igrač nađe na tuđoj imovini, mora vlasniku platiti najamniniu prema ugovoru na tu imovinu i prema vrsti i broju izgrađenih objekata na njoj. Ako je imovina pod hipotekom, najamnina se ne plaća.

Šanse i iznenađenja
Ako se igrač zaustavi na jednom od ovih polja, dužan je da uzme kartu iz odgovarajućeg špila, da izvrši uputstvo koje karta sadrži i da je vrati na dno špila. Samo se karte za besplatan izlazak iz zatvora mogu zadržati dok se ne iskoriste ili prodaju drugom igraču.

Porezi
Kada se igrač zaustavi na poljima „Porez na luksuz“ ili „Porez na imovinu“, mora platiti banci neznačeni iznos.

Zatvor
Ukoliko se igrač nađe u zatvoru, iz njega može izaći na sledeći način:
1. Plaćanjem kazne kada dođe njegov red na bacanje kockica,
2. Ako pri bacanju dobije dvostruki broj igrač izlazi iz zatvora bez plaćanja kazne,
3. Korišćenjem kartice za besplatan izlazak iz zatvora koji poseduje ili je kupio od suigrača,
4. Igrač je dužan da izađe u trećem krugu uz plaćanje kazne.
Dok je u zatvoru, igrač može da naplaćuje najamnine za svoju imovinu.

Kuće i hoteli
Prodaju kuća vrši banka po ceni koja je naznačena na ugovoru. Igrač može graditi kuće samo ako je vlasnik svih zemljišta iste grupe i to pre nego što baci kocke. Na jednom zemljištu se ne mogu podići dve kuće ako na drugim zemljištima nema bar jedne kuće. Na svakom zemljištu iste grupe ne mogu biti više od četiri kuće. Cena svake kuće označena je na kraju ugovora. Da bi izgradio hotel, vlasnik mora da vrati banci 4 kuće i plati hotel. Na jednom zemljištu se mođže izgraditi samo jedan hotel. Ako tokom igre banka ostane bez kuća, igrači moraju da sačekaju da neki igrač vrati ili proda banci svoje kuće. Ako više igrača želi da kupi kuće, a broj kuća je ograničen, kuće se prodaju igraču koji ponudi višu cenu.

Prodaja imovine
Zemljište se ne može prodati kada na njemu ili na zemljištu iste grupe postoji građevina, osim ako se građevine prethodno prodaju banci.

Hipoteka
Samo banka izdaje hipoteku. Prilikom otkupljivanja hipoteke banci treba platiti vrednost plus 10%. Ako se drugom igraču proda zemljište pod nipotekom, kupac mora platiti banci 10% vrednosti hipoteke.

Bankrot
Igrač je pod stečajem kada banci ili drugom igraču mora platiti svotu koja prelazi vrednost svega što poseduje. U tom slučaju, sve što ima, prelazi u banku koja isplaćuje poverioce. Igrač koji propadne, povlači se iz igre. Ostalim igračima banka stavlja na licitaciju imovinu propalog igrača, osim kuća i hotela.

Završetak igre
Kad pretposlednji igrač bankrotira, onaj ko ostane je pobednik

 

Isporuka robe preko kurirske službe,svi troškovi poštarine ne teret kupca.

Komunikacija samo preko meila prodajaigracaka01@gmail.com

Rok za reklamacije na eventualna oštećenja ili nedostatak elemenata je 24 h od trenutka prijema paketa.

 

Roba se isporučuje preko kurirske službe, a okvirnu cenu transporta saopštiće Vam osoba zadužena za slanje pošiljke i to isključivo slanjem poruke u meilu koji ostavite prilikom poručivanja.Ukoliko ostavite netačan meil ili meil koji nije u funkciji vaša porudžbina ne može biti prihvaćena.

-Kurirska služba isporučuje robu ali je ne unosi u stambeni prostor.
-Roba se ne isporučuje van granica Republike Srbije.

Sve primljene porudžbine trudimo se da u što kraćem vremenskom periodu obradimo i što pre vas kontaktiramo na meil ostavljen prilikom porudžbine(proveravati redovno i spam/neželjene poruke)

Sva obaveštenja pogledajte na početnoj strani!

 

Title

Go to Top